Ads 468x60px

Monday, December 21, 2020

Expoziţia în aer liber Spania, prin obiectivul a patru fotografi clasici spanioli. Câştigători ai Premiului Naţional de Fotografie

Ambasada Spaniei la Bucureşti, în colaborare cu Centrul de Artă din Alcobendas (Madrid) şi cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucureşti, organizează expoziţia în aer liber Spania, prin obiectivul a patru fotografi clasici spanioli. Câştigători ai Premiului Naţional de Fotografie, care va putea fi văzută în perioada 16 decembrie 2020 - 16 ianuarie 2021 la Casa Filipescu-Cesianu din Bucureşti (Calea Victoriei, 151).

Colecţia de fotografii alb-negru aduce în prim-plan lucrări celebre ale unora dintre cei mai importanţi exponenţi ai fotografiei spaniole din a doua jumătate a secolului al XX-lea: Joan Colom, Alberto Schommer, Eugeni Forcano şi Rafael Sanz Lobato. Toţi aceşti artişti au fost distinşi de-a lungul timpului cu Premiul Naţional de Fotografie acordat an de an, încă din 1994, de Ministerul Culturii din Spania.

Prin lucrările selectate, expoziţia scoate în evidenţă calitatea extraordinară a celor patru fotografi, capacitatea acestora de a inova şi de a experimenta în limbajul fotografic, precum şi diversitatea tehnicilor şi a discursurilor abordate în acea perioadă. Publicul va avea ocazia să admire unele dintre cele mai cunoscute fotografii realizate de Joan Colom, considerat unul dintre pionierii fotojurnalismului în Spania şi un adevărat cronicar vizual al Barcelonei.