Ads 468x60px

PrecizăriSalut,

Această pagină este alcătuită din cinci secțiuni principale + precizările de rigoare pentru fiecare din ele după cum urmează:

1. „Atitudini” („impresii și opinii personale”);
2. „Interese” („preocupări și interese”);
3. „Analize”  („articole analitice”);
4. „Selecții” („selecții politice”);
5. „Resurse” („resurse informative”);
6. „Precizări”;

Site-ul este încă în proces de elaborare și urmează, pe parcurs, să fie completat structural cu informații suplimentare.

***

În cadrul primei rubrici îmi expun observațiile referitor la subiectele care mi se par mai importante uneori în frânturi de idei și scurte remarci, iar alteori în mai multe alineate.

Încerc să evit subiectele tirajate artificial și să evidențiez temele care merită, după părerea mea, o atenție deosebită. În cazul în care subiectul postării are  tangență cu personaje ale scenei publice nu voi abuza de pomelnicul numelor care și așa n-au nevoie de vreo prezentare.

Țin să subliniez faptul că platforma pe care scriu nu exprimă în nici un fel aderența la vreo comunitate de bloggeri sau la vreun grup de interese din spațiul electronic.

***

Rubrica „Interese” este completată exclusiv din articole preluate de pe paginile specializate care au legătură cu proiectul meu de cercetare în domeniul Istoriei și Filosofiei Religiilor. M-am limitat să păstrez materialele scrise în limba română, engleză și rusă în format original.

Textele expuse în această rubrică pot exprima uneori concluzii diferite, de la autor la autor. Ele sunt necesare pentru o înțelegere mai bună a tematicii abordate.

Pentru a nu încărca paginile articolelor cu informații în plus sursele materialelor au fost plasate conform datelor postării la rubrica „resurse informative”.

***

Pentru cel de-al treilea compartiment al acestei pagini am ales mai multe texte de analiză pe care le-am scris pe parcursul timpului pentru diferite publicații.

În articolele mai detaliate am încercat să propun spre dezbatere un șir de probleme care mi se par actuale din domeniul cultural, social, religios, istoric și politic.

Această rubrică va fi completată  pe parcurs cu materiale într-un format extins.

***

„Selecții politice” - o altă categorie de materiale care, după părerea mea, lipsesc la nivel calitativ din spațiul publicistic național în parte și din cauza dezechilibrului administrativ care se remarcă în majoritatea domeniilor sociale. Și această rubrică este alcătuită din materiale citite, apreciate și preluate din alte publicații analitice internaționale.

***

Cea de-a cincea secțiune a paginii este dedicată portalurilor informative din domeniul științei la general, a tehnologiilor de vârf, a instituțiilor de profil, astronomie, istorie și cele care apar în română și rusă. Fluxurile de știri ale acestor publicații apar în format RSS.

Mai jos, am plasat link-urile site-urilor de unde am preluat materialele din domeniul „Interese”lor conform datei publicării acestor materiale.


Mi-ar părea bine dacă această pagină va fi utilă în vreun fel vizitatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu