Ads 468x60px

Friday, November 9, 2012

Fenomenul care le-a venit de hac mayasilor

O pestera din Belize a oferit istoricilor explicatia neindoielnica privind motivul pentru care civilizatia mayasa, extrem de avansata, a disparut, aparent brusc si nu si-a mai revenit niciodata.

Specialistii au aflat dintr-o pestera din Belize detalii nestiute pana acum despre clima din perioada in care a inflorit civilizatia mayasa.

Ei au inteles ca o serie de perioade secetoase a dus incet dar sigur la prabusirea acestei incredibile civilizatii, care se baza pe agricultura, scrie Business Insider.

Descoperire pe autostrada Sibiu-Orăştie ce ar putea dovedi existenţa scrierii în neoliticul timpuriu

Un fragment ceramic inscripţionat cu simboluri necunoscute, ce ar putea dovedi existenţa scrisului în neoliticul timpuriu, a fost descoperit de arheologi pe şantierul autostrăzii Sibiu-Orăştie, la nord de Miercurea Sibiului, a anunţat, miercuri, directorul Muzeului Naţional Brukenthal, Sabin Luca.

Sabin Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, instituţie care a coordonat lucrările de cercetare arheologică pe traseul autostrăzii Sibiu - Orăştie - lotul 3, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, un fragment ceramic descoperit într-un complex de locuinţe datate de dinainte de anul 6.000 i. Hr., transmite corespondentul MEDIAFAX.