Ads 468x60px

Saturday, July 21, 2012

Hubble a descoperit o nouă galaxie de tip spirală

Astronomi de la Institutul de Astronomie şi Astrofizică Dunlap a Universităţii din Toronto au observat o galaxie ciudată de tip spirală, care pare să se fi format cu miliarde de ani înaintea alor spirale.

Astronomii au precizat că descoperirea lor este cel puţin ciudată, pentru că galaxia în cauză se găseşte la 10,5 miliarde de ani lumină de Pământ, ceea ce o plasează într-un moment când Universul avea doar trei miliarde de ani, perioadă în care spiralele de acest gen erau destul de rare.

“Privind această formă neregulată în comparaţie cu tinerele galaxii este ca şi cum am avea un adult complet format într-o cameră plină de copii”, a declarat David Law, specialist din cadrul Institutului Dunlap.

„Faptul că această galaxie există, este uluitor. Datele arată că o spirală cu o asemenea formă pur şi simplu nu a existat într-un moment atât de timpuriu al existenţei Universului şi atunci ne întrebăm cum a fost posibil să apară”, spun specialiştii Institutului Dunlop. Atunci când Universul avea doar trei miliarde de ani, precizează astronomii, cele mai multe galaxii aveau forme neregulate.

Imaginile prezentate de Hubble descriu structura în spirală a galaxiei şi folosind Keck II, telescopul din Hawaii, pentru a examina mişcările interne ale galaxiei, astronomii au aflat că spirala din galaxie se roteşte la fel de repede precum Calea Lactee.

Informatii Toate aceste schimbări ne-ar putea ajuta să aflăm mai multe informaţii şi despre Calea Lactee.

IncomeMagazine

No comments:

Post a Comment