Ads 468x60px

Monday, October 8, 2012

Misterioasele constructii megalitice din Caucaz

Caucazul este o regiune între Marea Neagră și Marea Caspică, incluzând Munții Caucaz și câmpiile înconjurătoare. Această regiune a fost considerată încă din cele mai vechi timpuri precum una sacră, un adevărat leagăn al cunoștințelor absolute. Prometeu a fost înlănțuit pe un munte din Caucaz imediat după ce a furat secretul focului de la zei, Medea, fiica regelui Aetes susținea că a găsit informații despre medicină şi multe alte legende transforma această zonă într-una plină de mister.

Pe lângă aceste legende în Caucaz au fost descoperite mai multe construcții megalitice sau ciclopice. Aceste construcții sunt similare din mai multe puncte de vedere cu alte construcţii misterioase din întreaga lume, precum cele de la  Stonehenge, Malta, Tiahuanaco sau Baalbek. Cu toate acestea, arheologii au fost în imposibilitate de a cerceta siturile arheologice din Caucaz pentru că sunt situate în zone greu accesibile.

Situl arheologic de la  Kldekari, Georgia,  este cunoscut pentru cultura Trialeti. Castelele ciclopice datează din mileniul al doilea înaintea nașterii lui Iisus şi se întind pe zeci de kilometrii pătraţi. Construcţiile sunt dotate cu intrări, tunele subterane care fac legătura între cetăţi, turnuri şi chiar trotuare. Este de-a dreptul impresionantă aceasta civilizație antică care era atât de dezvoltată. De asemenea o biserică medievală se regăsește printre aceste ruine care parcă emite nişte radiaţii ciudate. Nu se cunosc mai multe detalii despre complexul megalitic din Georgia, dar este cert că aici a locuit o civilizaţie avansată care poseda cunoştinţe vaste despre Univers.

În apropierea  lacului Paravani, în regiunea de Akhalkalaki, Georgia, exista o altă cetate megalitică care ridică diverse semne de întrebare. Construcția se află la circa 2800 metri înălțime şi este aproape imposibil de pătruns pentru că muntele pe care este construită este foarte abrupt. Blocurile de piatră au fost așezate cu o precizie ieşită din comun şi arheologii au stabilit că nu s-a folosit ciment pentru ridicarea acestei cetăţi antice. Poarta este imensă, mult prea mare pentru oamenii normali şi zidul are peste 10 metri înălțime. Nu putem să ne întrebăm decât ce fel de fiinţe au putut să ridice o asemenea cetate?

Un alt fapt ciudat, constatat de putinii arheologi care au ajuns să cerceteze zona, este faptul că nu există nicio rămăşiţă de corp uman sau orice altceva. Cei care au trăit în această structură imensă parcă au dispărut ca prin minune, nu există cimitire şi nici urmă de lupte sau rămășițe din oasele celor care au trăit cândva acolo. De fapt, nu a mai rămas nimic, decât niște ziduri din piatră.

Nimeni nu poate să precizeze ce s-a întâmplat cu giganţii care au trăit pe Terra acum multe mii de ani. Doar legendele locale vorbesc despre nişte fiinţe extrem de mari, nişte zei, care au trăit când în cetatea megalitică. Ce s-a întâmplat cu ei? Unde au dispărut şi de ce? Aceste întrebări rămân deocamdată fără niciun răspuns.


No comments:

Post a Comment