Ads 468x60px

sâmbătă, 23 martie 2013

Coasta de Est din Statele Unite ale Americii, "aprinsă" de un meteor

Cerul de deasupra Coastei de Est din Statele Unite ale Americii s-a luminat noaptea trecută, după ce un meteor a trecut peste New York, iar reţelele sociale s-au umplut de imagini cu acesta, majoritatea însă false.

Cei care locuiau în zonă s-au dus rapid pe Twitter şi Facebook pentru a anunţa lumina foarte rapidă care a trecut peste ei, iar mulţi au pus fotografii, dar acestea nu erau reale. NASA a confirmat totuşi evenimentul prin vocea lui Bill Cooke, de la centrul de evenimentele meteoroidale. El a spus că ar fi vorba de "un singur meteor". 

"Pare a fi o bilă de foc care s-a dus către sud-est, după rapoartele vizuale", a declarat acesta pentru "Miami Herald". "Judecând după luminozitate, avem de-a face cu ceva care este la fel de luminos ca luna plină. Practic, am avut o rocă ce a intrat în atmosferă dinspre nord-est", a mai spus Cooke. 

El a mai spus că au fost peste 350 de rapoarte ale prezenţei meteoritului în atmosfera terestră, potrivit datelor de pe site-ul Societăţii Americane de Meteori. "Dacă ai ceva atât de strălucitor pe cer într-o zonă foarte populată, vei primi şi multe rapoarte", a adăugat Cooke. 

De asemenea, reporterul Associated Press a spus că a văzut flash-ul de pe cer în momentul când se afla în centrul oraşului Philadelphia, dar că a fost clar că obiectul se afla foarte suspe cer. 

El a adăugat că flash-ul a fost vizibil timp de două, poate trei secunde. Derrick Pitts, astronomul şef de la Institutul Franklin din Philadelphia, a declarat că ar putea fi vorba de o bilă de foc de dimensiunea unei mingi de volei. El a adăugat că ceea ce au văzut oamenii a fost un meteor.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu