Ads 468x60px

Wednesday, August 8, 2012

Şase milioane de schelete sunt ascunse sub Oraşul Luminilor

Parisul, supranumit Oraşul Luminilor, are şi o parte întunecată. Este vorba de catacombele care se întind pe mai mult de 300 de kilometri în subteranul oraşului. Numite Imperiul Morţilor, din cauza celor peste 6 milioane de schelete pe care le ascund, catacombele reprezintă atracţia principală pentru turiştii care vor să vadă o altă faţă a Parisului. Atraşi de subiect, jurnaliştii de la CNN au vizitat şi ei oraşul subteran, unde au realizat un reportaj.

Catacombele nu se încadrează pe lista atracţiilor turistice tradiţionale. Cu toate astea, există persoane care preferă să cunoască Parisul din altă perspectivă.

Există o singură intrare legală în catacombe. Însă doritorii de senzaţii tari au locuri numai de ei ştiute pe care le folosesc pentru a vizita Imperiul subteran. Iar amenzile de 60 de euro nu îi impresionează deloc.

Imperiul Morţilor a luat naştere în urmă cu trei secole. La un moment dat, cimitirele nu au mai făcut faţă numărului mare de cadavre.  Timp de 15 luni, oasele au fost transferate din cimitirul Innocents în catacombe. Mutarea avea loc noaptea, aşa că vă puteţi imagina trăsuri pline cu oase şi înconjurate de preoţi care se rugau în timpul transferului de la Chatelet les Halles.

Peste şase milioane de schelete se află acum în catacombele din Paris, a căror reţea ocupă 321 de kilometri din subteranul Oraşului Luminilor.

No comments:

Post a Comment