Ads 468x60px

Friday, November 2, 2012

A fost descoperit mormantul regelui care a pus bazele Civilizatiei Maya

Cercetatorii nu pierd timpul si de asta ne convingem in fiecare zi. O echipa de oameni de stiinta din Guatemala a descoperit mormantul unui fost rege, despre care se crede ca a fost acela care a pus bazele civilizatiei MAYA, in urma cu peste 2.000 de ani.

Arheologii au descoperit mormantul regelui K'utz Chman, un preot despre care se crede ca a domnit in jurul anului 700 i.e.n., la Tak'alik Ab'aj, in regiunea Retalhuleu din vestul Guatemalei. Decorat cu multe bijuterii din jad si alte artefacte, acest sit este cel mai vechi mormant regal maya descoperit pana in prezent.

"El era seful cel mare", spune arheologul Miguel Orrego. "Conducatorul care a construit podurile peste golurile ce separau civilizatiile olmeca si maya si a initiat tranzitia lenta catre domnia maya", a adaugat el.

Desi nu au fost gasite ramasite omenesti, cercetatorii sunt convinsi ca este vorba de regele mayas, deoarece au gasit numeroase artefacte, iar datarea cu carbon sugereaza ca regele a fost ingropat intre anii 770 si 510 i.Hr.

Guatemala este intesata de ruine care apartin vechii Civilizatii Maya, datand din perioada cuprinsa intre anii 250-800 i.Hr.

No comments:

Post a Comment