Ads 468x60px

Thursday, September 13, 2012

Descoperire antica egipteana rara la Tel Aviv

O descoperire rara a unei amulete egiptene antice a fost facuta in orasul israelian Tel Aviv. Amuleta scarabeu provine din vremea faraonului Amenhotep al III-lea, care a domnit intre anii 1390 - 1353 i.Hr.

Aceasta dovedeste prezenta egipteana in orasul antic Jaffa, care acum face parte din Tel Aviv, potrivit Sott.

Cercetatorii au descoperit ca o poarta de acces care facea parte din fortificatiile egiptene din Jaffa a fost distrusa si reconstruita de cel putin patru ori.

Ei au constatat ca amuleta scarabeu purta un cartus al faraonului egiptean Amenhotep al III-lea, din secolul al XIV-lea i.Hr.

Scarabeul era un simbol antic egiptean, care reprezenta calatoria Soarelui pe cer si ciclul vietii.

Jaffa a fost un centru comercial major in timpul celui de-al doilea mileniu d.Hr. Sapaturile din anii '50 au scos la iveala o fortificatie egipteana care dateaza din epoca dinastiei lui Ramses al II-lea, dintre anii 1279 - 1213 i.Hr.

Arhitectura si ceramica descoperite arata influenta egipteana, potrivit cercetatorilor de la Universitatile Johannes Gutenberg, din Germania, si California, din Los Angeles, care au efectuat sapaturi la situl istoric.

Orasul Jaffa a fost multa vreme un loc de intalnire al diferitelor civilizatii. Aici s-a descoperit o placa de marmura rara din epoca Cruciatilor. Lespedea, care dateaza de acum aproape 800 de ani, poarta o inscriptie neobisnuita araba, ce face referire la imparatul roman Frederick al II-lea. Imparatul a condus a sasea cruciada din anul 1228, care a avut drept scop cucerirea Tarii Sfinte.

No comments:

Post a Comment