Ads 468x60px

marți, 30 octombrie 2012

Experienţele la graniţa morţii. Real or mit?

Eben Alexander, un neurochirurg de la Harvard, a intrat, la spital, în stare vegetativă. Când s-a trezit, a povestit despre o experienţă pre-moarte în care a intrat într-o lume paralelă, un adevărat Paradis. Experienţa lui a fost povestită într-o carte şi pe coperta revistei Newsweek.

Fiind vorba de un om de ştiinţă, cazul lui Alexander a stârnit multă curiozitate şi, evident, multe discuţii.

Relatările privind experienţele la graniţa morţii (Near Death Experience – NDE) nu sunt deloc rare. Mai toţi am auzit povestiri în care cei care s-ar fi aflat la un pas de moarte ies din corp şi ajung să se vadă de undeva de deasupra sau să viziteze o... dimensiune paralelă, un fel de paradis în care se întâlnesc cu creaturi minunate. O lume în care cei mai mulţi simt pace şi au viziuni minunate. Mai toţi cei care au avut astfel de experienţe, cei care s-au aflat la un pas de moarte, reuşind totuşi să revină la viaţă, declară că s-au întors cu greu şi că ar fi preferat să continue călătoria în această lume plină de lumină, doar că o forţă nu bine specificată i-ar fi întors din drum, readucându-i în propriul corp.

Explicaţia, dacă există una, ar putea să fie legată de activitatea creierului, care ne dă o mână de ajutor să trecem mai uşor peste acest hop final. Un fel de păcăleală finală.

Întrucât această experienţă a fost trăită de un om de ştiinţă, mai mult, de un neurochirurg, cazul stârneşte curiozitate şi nenumărate discuţii.

http://www.scientia.ro/blogul-catalina-oana-curceanu/4134-experientele-la-granita-mortii-realitate-ori-mit.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu