Ads 468x60px

Monday, August 27, 2012

NASA to Unveil New Black Hole Discoveries on Wednesday

NASA will reveal new discoveries about black holes and other extreme objects in deep space this week during a briefing that will be streamed live on the Internet.

The NASA update is set for Wednesday (Aug. 29) at 1 p.m. EDT (1700 GMT) and will discuss the latest science findings from NASA's Wide-field Infrared Survey Explorer mission. The prolific WISE space telescope mission actually ended in 2011, but astronomers continue to mine the observatory's data for new discoveries.

The Aug. 29 briefing will be a teleconference for media that the public can listen in online, NASA officials said.

Calea Lactee. Câtă materie întunecată?

Care este compoziția Universului? Universul este alcătuit în mare parte dintr-o formă de materie și energie pe care încă nu le cunoaștem, numite întunecate. Studii recente arată că există cantități importante de materia întunecată chiar în galaxia noastră.

Reţeta Universului

Câtă materie există în Univers? Întrebare extrem de dificilă, la care însă la ora actuală există un răspuns uimitor: cea mai mare parte a materiei în Univers este "întunecată", constituie aşa-zisa faţa invizibilă a Universului. Materia "ordinară", vizibilă (deci cea care emite sau interacţionează cu radiaţia electromagnetică, din cadrul căreia face parte şi lumina), reprezentată de exemplu de stele, de planete şi de gazul interstelar, este doar circa a cincea parte din totalul de materie din Univers.

9 Mituri despre Sirene - Cine sunt misterioasele fiinte ale adancurilor?

Sirenele sunt personaje fascinante ale culturii populare universale, iar imaginea lor e impregnata in memoria noastra oadata cu povestile copilariei.

Micuta Sirena, Ariel, este poate cea mai cunoscuta sirena, datorita lui Hans Christian Andersen si mai apoi datorita studiourilor Disney.  Mica Sirena este acum unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orasului danez Copenhaga.

Imaginile sirenelor sunt peste tot in arte; ele sunt reprezentate ca fiind zeite ale adancurilor, extrem de atragatoare. Sirenele sunt un simbol al fanteziei, ele sunt figuri erotice si in acelasi timp o intruchipare a fricii de necunoscut.

Dar oare de ce ne fascineaza sirenele intr-atat de tare?

Hesiod – poetul ţăran

Câţiva biografi ai lui Homer au povestit că, în afară de a scrie poezii, el îşi petrecea timpul şi dându-şi cu părerea despre ale altora, ca preşedinte al comisiilor pentru decernarea premiilor literare care, şi în acele vremuri – după cum se vede – îi terorizau pe oameni sau cel puţin pe greci; la unul din aceste concursuri, el l-ar fi premiat şi pe Hesiod, care de fapt venea pe locul doi în dragostea şi stima cetăţenilor. Dar nu e nimic adevărat, pentru că între Homer şi Hesiod se scurseseră cel puţin două veacuri. Însă nouă ne place s-o credem.

Şi apoi atenienii, care au avut limba cea mai otrăvită din toată lumea clasică, socoteau Beoţia, unde trăise Hesiod, drept patria ţăranilor şi a mocofanilor, şi au făcut din cuvântul „beoţian” sinonimul lui ,,nătărău”, deşi beoţieni au fost şi unele personalităţi de seamă, ca Epaminonda, Pindar şi Plutarh.