Ads 468x60px

Saturday, March 16, 2013

Piramide din intreaga lume

Piramidele, de fiecare data cand sunt mentionate, ne duc cu gandul la faraoni si la Egipt. Despre motivul pentru care au fost construite aceste piramide s-au scris si inca se mai scriu multe carti. In timp ce aceste mistere raman nerezolvate, in intreaga lume exista piramide antice si moderne care ne atrag datorita misticului care le inconjoara. Structura piramidelor ce nu se afla in Egipt nu imita in totalitate pe cea a piramidelor ridicate de egipteni, deoarece forma si stilul difera de la un loc la altul.

Piramidele din Egipt

Cu exceptia Marii Piramide din Egipt, mai exista peste 100 alte piramide de diferite marimi. Piramida lui Djoser a fost construita in timpul faraonului cu acelasi nume, intre anii 2630 si 2611 I Hr. ca un mare mausoleum pentru conducator. Mormintele fostilor faraoni erau plate, pline de namol, dar arhitectul lui Djoser, Imhotep, a venit cu idea pentru ceva mult mai atractiv si mai durabil: o piramida din trepte, alcatuite din calcar, de mai bine de 60m inaltime. Imhotep, un cunoscut vindecator, a fost venerat mai tarziu ca zeu al medicinei in cultura greco-romana.

Турция, Каппадокия: подземный город Деринкую и каньон Ихлара

 У меня еще есть про осеннюю Турцию ;) На этот раз - про экскурсионный тур, который мы взяли на один прекрасный день, чтобы посмотреть несколько интересных каппадокийских объектов, расположенных довольно далеко от базы в Гореме.

Окаменелые останки огромной древней птицы найдены в Перу

Речь идет, скорее всего, о гигантском пеликане, высота которого достигала 1,8 метра. "Найденные ископаемые останки даже сохранили следы кожи, это сенсационная находка, так у нас нет задокументированных данных о чем-либо похожем ни в одной стране", - сказал палеонтолог Клаус Хеннингер.

МЕХИКО, 16 мар — РИА Новости, Дмитрий Знаменский. Сенсационную находку сделали перуанские палеонтологи: на юге страны ими обнаружены окаменелые останки древней птицы, жившей примерно 35 миллионов лет назад, сообщают в пятницу местные СМИ.